2008. sze 06.

Langymeleg szeptemberi éjszakákra ajánlatom: Fourplay

írta: monique70
Langymeleg szeptemberi éjszakákra ajánlatom: Fourplay

Háát, végül is lehet négyesben is csinálni, ízlés dolga... A Fourplay viszont tényleg négyesben nyomja, mármint a zenélést. Négyen vannak, a zenészek lemezről lemezre változnak. Az oszlopos tag egyedül ebben a négyes fellállásban Harvey Mason (dob). A többiek pár lemez erejéig együtt maradtak: Lee Ritenour (gitár) és Bob James (zongora, billentyűs hangszerek), Nathan East (basszusgitár), Larry Carlton (gitár). Nem kis nevek a jazz műfajában! És remek lemezek. Lee Ritenour-t az egyik legkiválóbb jazz gitárosként tartják számon, legismertebb felvétele a "Captain Fingers". Aztán ott van Bob James, aki számos film zenéjét komponálta, például a "Taxi"-ét és a "Serpico"-ét.

A Fourplay összesen eddig 8 lemezt adott ki a kezdetek (1990) óta, egyik jobb, mint a másik. Kellemes, hallgatható, igazi smooth jazz albumok. Olyan kiváló előadókkal dolgoztak együtt a lemezeiken, mint Phil Collins (Why Can't It Wait Till Morning), Peabo Bryson és Patti Austin (The Closer I Get To You), Chaka Khan (Between The Sheets), Babyface (Someone To Love) stb. stb. stb.

Úgy tervezem, több szerzeményt felteszek a blogba majd a későbbiekben, most a Fourplay-től a legkedvesebb felvételemet szeretném bemutatni harmadik, "Elixir" című lemezükről. Címe pedig a már említett "The Closer I Get To You" Patti Austin-nal és Peabo Bryson-nal. Igazi langymeleg éjszakákra......

 

Weboldal ajánló:

Fourplay hivatalos weboldala

Lee Ritenour weboldala

Szólj hozzá

jazz gitár 90s 90 es évek fourplay elixir bob james nathan east lee ritenour larry carlton