2008. okt 25.

The Real Thing: Can You Feel The Force

írta: monique70
The Real Thing: Can You Feel The Force

Érzed az erőt? Nem? Az baj! Akkor hívd Luke Skywalker-t vagy Yoda mestert, biztos segíteni fog :)

Azt hiszem, nem írok hülyeséget, ha azt állítom, ez a nóta is egyike a legjobb disco-funk zenéknek. Remek ritmus, fantasztikus fúvósok (ez a mániám), egy idő után kicsit talán monoton, de én bírom. (A nóta egyébként 8 perces, amit itt látunk, az csak az eleje-közepe.)

A The Real Thing 1970-ben, Észak-Angliában alakult, egész pontosan Liverpool-ban. A disco/funk/soul négyes mindig is nemzetközi karrierre vágyott. Az alapító zenészek, Chris Amoo, Dave Smith, Kenny Davis és Ray Lake kezdetben amerikai slágereket dolgoztak fel, egészen addig, amíg "You To Me Are Everything" című nótájukkal ismertséget szereztek brit honban (ez a nóta egyébként tipikus disco klasszikus, tuti, hogy a legtöbb embernek ismerős). Aztán Davis kilépett a zenekarból, így hárman maradtak és reklámokban folytatták tevékenységüket. Karrierjük akkor indult el igazán, mikor David Essex-szel kezdtek el dolgozni. Még az USÁ-ba is kijuttottak, turnéztak, abba az államba, aminek a zenéjét annyira imádták. Sajnos kevés eladott lemezt sikerült Essex-szel készíteni. Aztán Amoo testvére, Eddie ebben az időszakban csatlakozott a bandához. A ghanai gyökerekkel rendelkező testvérpáros hamarosan saját nótákat kezdett írni. Első Virgin Records albumuk 1980-ban jelent meg "In The Sky" címen. A "You To Me Are Everything" felkerült a brit poplista élére, az Egyesült Államokban pedig a poplista 66., míg a soul lista 29. helyére került.

Második albumukat "Liverpool 8"-nak szerették volna keresztelni, kifejezve Liverpool sokszínűségét, soknemzetiségét, hiszen együtt nőttek fel ázsiaiakkal, afrikaiakkal, írekkel stb., a Pye Records-nak (kiadójuknak) azonban nem tesztett a név, így megegyeztek abban, hogy ennek az albumnak a neve "Four From Eight" lesz a neve, aminek jelentését Anglián kívül senki nem tudja...

A most bemutatott "Can You Feel The Force" című nótát 1979-ben adták ki.

 

Szólj hozzá

funk disco 70s 70 es évek disco funk the real thing can you feel the force